Polityka prywatności

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (tekst jednolity z dnia 6 lipca 2002 r. – Dz.U. 2002.101.926), sprzedawca zobowiązuje się do ochrony danych osobowych.

1. Klient składając zamówienie w Sklepie internetowym www.d-and-s.pl, dobrowolnie wyraża zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia.
2. Klient, który wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych, wyraża tym samym zgodę na otrzymywanie informacji związanych z ofertą firmy i jej działalnością.
Mogą być one wysyłane na adres e-mail lub na podany adres domowy.
3. Klient ma prawo w każdej chwili do wglądu w swoje dane, jak i ich korekty oraz do zażądania zaprzestania ich wykorzystywania lub ich usunięcia.
Wszelkie dane osobowe, które nam Państwo udostępniają, są chronione w sposób bezpieczny, poprzez niezawodny system.
4. Dane dotyczące użytkowników serwisu nie będą przekazywane ani sprzedawane firmom ani osobom trzecim z wyjątkiem firm, które są konieczne do obsługi realizacji zamówienia,
tzn. Poczta – Polska oraz firma kurierska DHL
5. Nad bezpieczeństwem płatności kartami kredytowymi oraz przelewami bankowymi czuwa firma Przelewy24, gwarantująca klientom sklepów internetowych najwyższy poziom bezpieczeństwa.
Klient naszego sklepu ma gwarancję, że numer jego karty zna tylko on i jego bank.
6. Właściciel serwisu oraz podmioty obsługujące serwis internetowy gromadzą statystyki odpowiedzialności sklepu www.d-and-s.pl

Polityka plików cookie

Co to jest plik „cookie”?

Cookies (ciasteczka) są to małe pliki zapisywane na Twoim urządzeniu przez strony internetowe, które odwiedzasz. W plikach cookie zawarte są różne informacje, które są często niezbędne, aby strona działała prawidłowo. Cookies są zaszyfrowane w taki sposób, aby osoby nieuprawnione nie miały do nich dostępu. Informacje zebrane na podstawie plików cookie może odczytać wyłącznie firma DandS oraz - ze względów technicznych także zaufani partnerzy z których technologii korzystamy. 

W jakim celu używamy plików cookie?

Nasze pliki cookies dzielimy na podstawowe i marketingowe.    

Cookie podstawowe – instalowane, jeśli użytkownik wyraził zgodę za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego na swoim urządzeniu telekomunikacyjnym. W ramach cookies podstawowych wyróżniamy techniczne i analityczne. 

Cookies techniczne – są niezbędne, aby strona mogła prawidłowo działać. Wykorzystujemy je aby:

  • zapewnić bezpieczeństwo podczas zakupów
  • utrzymać Twoją sesję, kiedy odwiedzasz i logujesz się swojego koszyka
  • zapewnić prawidłowe wyświetlanie strony
  • zapamiętać, czy wyrażasz zgodę na wyświetlanie niektórych treści.

Cookies analityczne – są niezbędne,  aby mierzyć efektywność naszych działań marketingowych bez identyfikacji danych osobowych oraz ulepszać funkcjonowanie naszej strony internetowej. Wykorzystujemy je, aby:

  • badać statystyki dotyczące ruchu na naszej stronie internetowej,
  • ograniczyć niektóre działania marketingowe m.in. aby ochronić użytkowników wielokrotnym wyświetlaniem tej samej reklamy,
  • mierzyć – bez identyfikowania danych osobowych - skuteczność akcji promocyjnych np. w sieci reklamowej Google, Facebook oraz programów partnerskich.

Cookies marketingowe - instalowane w urządzeniu użytkownika tylko w przypadku, gdy wyrazi na to zgodę, za pomocą których:

  • profilujemy reklamy wyświetlane na zewnętrznych serwisach internetowych, spersonalizowane w zakresie zainteresowań oraz zachowań na stronach internetowych.

Jeśli wyrazisz zgodę na marketingowe cookies wówczas będziemy mogli wykorzystać informacje o produktach, które cię interesują aby w przyszłości dostosować dynamiczne reklamy.

Jeżeli chciałbyś abyśmy zaprzestali zbierania tych informacji  – wystarczy, że usuniesz pliki cookies ze swojego urządzenia np. komputera, smartfona czy tabletu. Po ponownym wejściu na naszą stronę internetową zostaniesz poproszony o podjęcie decyzji w sprawie wyrażenia zgody na marketingowe cookies. 

Marketingowe Cookies będą ważne maksymalnie do 2 lat od momentu ich instalacji.

Wchodząc na stronę internetową możesz nie zgodzić się na korzystanie z plików cookies w celach marketingowych. Wówczas nie będziemy mogli dostosować naszych reklam w oparciu o informacje zebrane na naszej witrynie.

Nadal jednak będziemy wyświetlać nasze reklamy o charakterze ogólnym wykorzystując technologię dostarczaną przez firmy Google lub Facebook.

Jak długo  będziemy korzystać z plików cookies?

Wszystkie pliki cookies dzielimy także ze względu na czas na jaki są instalowane w przeglądarce użytkownika na:  

Pliki cookie sesyjne – pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). Są to przede wszystkim pliki cookie techniczne. 

Pliki cookie stałe – pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach pliku albo do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Szczegółowe informacje o używanych przez nas plikach cookie, systemach oraz zaufanych partnerach znajdziesz w tabeli poniżej.

Nazwa cookies Opis Firma Kategoria
rodoCookies W pliku cookie „rodoCookies” zapisywana jest zgoda/lub jej brak na instalacje marketingowych plików cookies. dands Podstawowe
Google Analytics Google Analytics pozwala na mierzenie ruchu na stronach internetowych oraz wykorzystanie danych na dopasowanie emitowanych reklam w witrynach internetowych i aplikacjach mobilnych (więcej informacji można znaleźć na stronie: https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html?hl=pl oraz https://policies.google.com/technologies/ads). Google Podstawowe lub marketingowe - w zależności od zgody.
Google Adwords Google Adwords umożliwia monitorowanie efektywności kupowanych reklam na powierzchniach innych stron internetowych oraz aplikacji mobilnych(więcej informacji można znaleźć na stronie: http://support.google.com/adwords/answer/2407785 https://policies.google.com/privacy?hl=pl). Google Podstawowe
Facebook Piksel Facebooka pomaga mierzyć skuteczność reklam oraz optymalizować działania reklamowe realizowane na platformach społecznościowych. Facebook Podstawowe lub marketingowe - w zależności od zgody.
Hotjar System analityczny do weryfikowania zachowań na stronie internetowej. Hotjar Podstawowe
Czy mogę zrezygnować z akceptowania cookies? - Zawsze możesz zmienić ustawienia przeglądarki i odrzucać prośby o instalowanie ciasteczek. Zanim jednak zdecydujesz się zmienić ustawienia, zwróć uwagę, że ciasteczka służą Twojej wygodzie korzystania ze strony. Dzięki nim będziesz otrzymywać bardziej dopasowane reklamy. Wyłączenie ciasteczek może mieć wpływ na to, jak będzie się wyświetlać nasza strona w Twojej przeglądarce. W niektórych przypadkach strona może się w ogóle nie wyświetlić. Pozostałe informacje związane z procesem przetwarzania danych - Administratorem strony internetowej jest firma D-and-S Damian Jasionowicz -  Zgodnie z obowiązującymi regulacjami, w przypadku naruszenia przepisów o ochronie danych osobowych, masz prawo do złożenia skargi do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Jak wyłączyć obsługę ciasteczek? - W każdej chwili możesz usunąć ciasteczka z Twojej przeglądarki oraz zablokować możliwość ich ponownej instalacji. W zależności od wykorzystywanej przez Ciebie przeglądarki, opcja usunięcia lub cofnięcia zgody na instalację plików cookies może się różnić.

Poniżej znajdziesz linki do przykładowych instrukcji.  

Dla przeglądarki Firefox

Dla przeglądarki Google Chrome

Dla przeglądarki Internet Explorer 9

Dla przeglądarki Opera

Dla przeglądarki Safari

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące polityki cookie, napisz do nas.