Polityka prywatności

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (tekst jednolity z dnia 6 lipca 2002 r. – Dz.U. 2002.101.926), sprzedawca zobowiązuje się do ochrony danych osobowych.

1. Klient składając zamówienie w Sklepie internetowym www.d-and-s.pl, dobrowolnie wyraża zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia.
2. Klient, który wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych, wyraża tym samym zgodę na otrzymywanie informacji związanych z ofertą firmy i jej działalnością.
Mogą być one wysyłane na adres e-mail lub na podany adres domowy.
3. Klient ma prawo w każdej chwili do wglądu w swoje dane, jak i ich korekty oraz do zażądania zaprzestania ich wykorzystywania lub ich usunięcia.
Wszelkie dane osobowe, które nam Państwo udostępniają, są chronione w sposób bezpieczny, poprzez niezawodny system.
4. Dane dotyczące użytkowników serwisu nie będą przekazywane ani sprzedawane firmom ani osobom trzecim z wyjątkiem firm, które są konieczne do obsługi realizacji zamówienia,
tzn. Poczta – Polska oraz firma kurierska DHL
5. Nad bezpieczeństwem płatności kartami kredytowymi oraz przelewami bankowymi czuwa firma Przelewy24, gwarantująca klientom sklepów internetowych najwyższy poziom bezpieczeństwa.
Klient naszego sklepu ma gwarancję, że numer jego karty zna tylko on i jego bank.
6. Właściciel serwisu oraz podmioty obsługujące serwis internetowy gromadzą statystyki odpowiedzialności sklepu www.d-and-s.pl

Polityka plików cookies

Niniejsza Polityka dotyczy plików cookies i odnosi się do strony internetowej www.d-and-s.pl, której właścicielem jest firma D&S Damian Jasionowicz ul. Lwowska 24h, 38-200 Jasło

Czym są pliki cookies?

Pliki cookies (ang. cookie – ciasteczko) to pliki tekstowe rejestrujące aktywność użytkownika online. Ułatwiają poruszanie się po stronie, ponieważ rozpoznają urządzenie Użytkownika i wyświetlają stronę dopasowaną do jego indywidualnych preferencji, tym samym zwiększając wygodę korzystania z witryny. Ich wyłączenie może spowodować błędne działanie strony oraz brak dostępu do niektórych funkcji.
Gdyby strona nie korzystała z plików cookie, uznawałaby Cię za nowego użytkownika przy przejściu na każdą kolejną podstronę.
Przykładowo: po wpisaniu hasła i przejściu do kolejnej podstrony, nie zapamięta Cię i możesz zostać wylogowany.

Co znajduje się w pliku cookie?

Plik cookie to zwykły plik tekstowy, który jest przechowywany na komputerze lub urządzeniu przenośnym przez serwery strony. Zawiera on anonimowe informacje, takie jak identyfikator czy nazwę strony.
Pozwala to m.in. na zapamiętanie Twojego hasła podczas przejścia między podstronami lub zawartość Twojego koszyka.

Co zrobić, jeśli nie chcesz, aby Twoja przeglądarka zapisywała pliki cookies?

Każdy użytkownik w każdej chwili może usunąć pliki cookies - mimo że pliki cookies są na ogół nieszkodliwe. Wystarczy zaznaczyć odpowiednią opcję w dostępnych funkcjach w przeglądarce internetowej,
której się używa. Ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu i może spowodować rezygnację z niektórych funkcji strony.